سمسومة المديرة
عدد المساهمات : 236 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 26/08/2009 العمر : 28 الموقع : قصر الشلالة*تيارت* المطالعة الحمد لله
| موضوع: كيفية تحضير بطاطا الشيبس. الإثنين مارس 01, 2010 12:49 pm | |
| اليوم جبتلكم كيفية تحضير بطاطا الشيبس ولا طريقة الشبسي :
الطريقة : قطعي البطاطس شرائح رهيفه اما بقطاعة الخضروات (أسهل و أسرع) او بالسكين وتضعينها في وعاء به ماء و ملح لمدة تقريبا ربع ساعة على الأقل.
وبعدين تختاري نكهه للشيبس ومنها :
1- تخلطي ملعقة صغيرة جبن ونص ملعقة صغيرة مايونيز مع شوي ملح .
2- شطة أو كاتشب او ملح .............الخ .
تختاري النكهه اللي تحبيها وتدهنيها على شريحة البطاطس بحيث ما تكون شويه أو كثيرة بعدين تدخليها الفرن بعد ما يكون حار طبعا و تكون النار متوسطة واجلسي عندالفرن لين يبدا البطاطس يستوي ويصبح
مقرمش و ما يتحرق.
وتقدري تقدميها مع الصوص اللي تحبيه
والصوص :
1علبة زبادي 2 ملعقة زعتر نصف ملعقه مايونيز عصير ليمونه رشه فلفل احمر ملح ورشة فلفل اسود
وتخلطيهم سوا وتاكليه مع الشبسي يعجبك أكييييييد وبالهنا والشفا | |
|